Hoeveel vlees per persoon bij gourmet?

Wanneer je gaat gourmetten, dan zal je van alles klaarmaken. Wel is het natuurlijk zo dat vooral het vlees grillen en bakken de voorkeur geniet. Alleen is het ook belangrijk om goed in te schatten om hoeveel vlees per persoon dit dan moet gaan. Daarom willen we in dit artikel graag eens bekijken wat nu een goede hoeveelheid per persoon is om mee aan de slag te gaan. Zo eet je lekker, maar niet te veel en houd je juist ook niets over. Zo voorkom je dus ook overconsumptie tijdens je gourmet.

Een standaardhoeveelheid vlees kiezen

Het is slim om je aan een richtlijn te houden die veel slagers aanraden. Uit ervaring weten zij dat je ongeveer 300 tot 400 gram vlees per persoon in huis moet halen. Dit lijkt misschien niet veel, maar bedenk je ook dat vlees vaak wat zwaarder valt. Heb je met een echt grote eter te maken? Ga dan op 400 tot 500 gram zitten. Er zijn maar weinig mensen die meer dan dat eten. Er zijn echter natuurlijk ook uitzonderingen waar je op kan letten. Daarover lees je hierna meer, zodat je ook dit op goede wijze kan verzorgen.

De hoeveelheid voor kleine eters

Je wijkt niet alleen van de standaardhoeveelheid af wanneer je met grote eters te maken hebt. Het is juist ook slim om af te wijken voor de kleine eters. Denk bijvoorbeeld aan kinderen. Die eten nog lang niet zoveel. Dan ben je vaak al voorzien wanneer je 250 tot 300 gram in huis haalt. Ook kleinere eters hebben hier vaak genoeg aan. Wanneer je dus weet dat één van de gasten geen hele grote eetlust heeft, dan kan je er goed aan doen om je aan deze hoeveelheden te houden. Daarmee zit je dan eigenlijk altijd wel goed.

Het soort vlees

Het is ook belangrijk om goed te beseffen dat er verschillen in het soort vlees bestaan. Zo is er bijvoorbeeld vlees dat van nature wat meer mager is. Denk aan witvlees zoals dat van gevogelte. Wanneer je je daar meer op richt, dan kan het zijn dat je de porties al direct meer aan de bovenzijde van de hoeveelheden moet kiezen. De zwaardere soorten vlees zijn juist weer wat moeilijker te verwerken. Dat betekent dus ook dat je met een kleinere hoeveelheid verzadigd kan zijn en je daarop moet letten wanneer je het vlees voor een avond gourmetten gaat kopen.

Andere producten naast vlees

Tot slot is er nog een laatste factor om rekening mee te houden. Het is natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar andere producten naast vlees. Denk aan vis, kaas en eieren. Ook beslag voor pannenkoeken doet het altijd goed. Tegenwoordig zie je ook meer en meer dat mensen pizzapunten warmen op het gourmetstel. Wanneer je ook andere producten hebt klaarliggen, dan kan het zijn dat er ook wat minder vlees nodig is. Het is altijd slim om afwegingen te maken wanneer je een goed menu gaat samenstellen voor een avondje gourmetten. Zo zit je altijd goed.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

beste-gourmetstel.nl
Logo
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken
Geverifieerd door MonsterInsights