Hoe maak je een gourmetstel schoon?

Lekker gourmetten met het gezin of met vrienden zorgt voor veel plezier. Het wordt niet voor niets funcooking genoemd. Er is alleen één probleem. Al dat bakken en grillen zorgt natuurlijk voor veel rommel na afloop. Niet in de laatste plaats op het gourmetstel zelf. Dat is natuurlijk helemaal vies van de etensresten die erop achterblijven. Hoe maak je dit dan schoon? Wanneer je het snel wil verzorgen, maar wel grondig aan het werk wil gaan, dan kan je er veel aan hebben om de volgende stappen te zetten. Zo heb je altijd een schoon gourmetstel.

Direct eraan beginnen

Het is in de eerste plaats belangrijk om niet te lang te wachten. Juist door te wachten koeken de etensresten aan en dat wil je voorkomen. Zelfs als er een antiaanbaklaag op zit. Daarom ga je direct aan de slag nadat het gourmetstel is afgekoeld. In de eerste plaats ga je met keukenpapier langs alle randen en hoekjes, Op die manier zorg je in ieder geval dat al het grote vuil alvast van de plaat af is gepoetst. Daarmee heb je direct ook het grootste gedeelte van het werk al gedaan. De stappen hierna zijn dan ook gemakkelijker te zetten.

Spoel alles goed af

Het voordeel van de moderne grilplaten is dat ze gemakkelijk los te maken zijn. Zo kan je ze dus ook heel gemakkelijk grondig afspoelen onder de kraan. Dat doe je met een sopje. Gebruik een vochtige doek. Dit laatste is heel belangrijk. Zoals gezegd hebben de gourmetstellen tegenwoordig een antiaanbaklaag. Die wil je natuurlijk niet beschadigen. Daarom is het geen goed idee om stevig te gaan schrobben. Afspoelen en afvegen met een vochtige doek werkt simpelweg veel beter en is minstens net zo effectief als het echte schrobwerk dat je vroeger misschien moest doen.

Zet alles in de vaatwasser

Het beste nieuws is misschien wel dat de moderne gourmetstellen vaatwasserbestendig zijn. Dat betekent dus dat je geen grote werkzaamheden meer hoeft te doen hierna. Nu je alles hebt afgespoeld zet je het gewoon lekker in de vaatwasser en laat je deze zijn programma draaien. En het resultaat? Dat is dat je gewoon een mooie schone grilplaat hebt. Die kan je de volgende keer dus gewoon weer gebruiken wanneer je lekker wilt gaan gourmetten. De gemiddelde Nederlander doet dit vier keer per jaar, dus een schone plaat kunnen gebruiken is dan ook wel zo fijn te noemen.

Maak het frame schoon

Tot slot nog een pro tip. Wanneer je een gourmetstel gaat schoonmaken, dan is het belangrijk om je niet alleen te beperken tot de bakplaat. Het is juist zo dat het frame ook heel vuil kan worden van alle spetters. Daarom is het zaak om niet te vergeten ook dit deel van het gourmetstel even in een sopje te zetten. Wanneer je ook dit lekker schoon hebt gemaakt, dan kan je er zeker van zijn dat je gourmetstel in de best mogelijke staat blijft, om er de volgende keer ook weer lekker van te kunnen genieten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

beste-gourmetstel.nl
Logo
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken
Geverifieerd door MonsterInsights